Zsenge gyermekkoromból egy kitörölhetetlen dilemma ragadt meg azóta is foltozgatott egómban, miszerint bizonyos proletárok állandóan azt kiabálják tömeges szeánszaikon, hogy „a múltat végképp eltörölni”! Nem értettem, hogy mi szükség erre, hiszen ha eltűnik a múlt, jelen meg jövő sem lesz, de hát mára kitisztult a világnézeti zavar fejemben, és örülök, hogy ama proletároknak csak önmagukat sikerült törölniük.

A szlogenné avanzsált mondat viszont szerencsére nem tűnt el, és kitűnően alkalmazható az élet végtelen mezsgyéin.

Első emlékezetes felbukkanása már monumentté magasztosul: látom, ahogyan szivarral a szájában Kruger (alias, Schwarzenegger) ügynök elégedetten mosolyog, miközben a távolban mozdony vonít a döbbent törölni valók fülébe! A takarítás eme módja azóta is szimpatikus gonosz lelkemnek…

Persze akad a való világban nagyobb kalibernek hitt entellektüel is, akinek katalizátor sem kell, hogy víg kedélyében önmagát törölje, elég egy figyelmetlenség, hogy a kontrollcé és kontrollvé után a deletet is megnyomja…

De mit tesz isten, avagy a nagy gesztaltok, a mi kis bulvárunkban is feltűnt néhány Takarító! Egyikük nem más, mint az én Atis barátom, a VV-ék legkerekebb fejű nyertese! Arra vetemedett ez a pernahajder, hogy egyetlen kattintással embereket töröl le saját, hivatalos Facebook-oldaláról! Még ilyet!

Ez a briganti azt hiszi, hogy neki mindent szabad, csak úgy beletapos emberek lelkivilágába, és még az is hidegen hagyja, hogy eldobott ismerősei mekkora súlyt képviseltek könnyed múltjában! Nélkülük deformált személyisége a mai napig sem mutatna bizonyos elviselhetőséget…

Szegény Annamari értetlenül áll a dolog előtt, hogy hiába keresi csinos arcocskáját Atis ismerősei között, bizony eltűnt onnan, mint ama bizonyos arany zsebóra, amit az igazi Trebitsch adott el állítólag valami pesti kajternak.  

Atisnak még a szent szó sem szent, amit anno Fecó ejtett ki száján, miszerint örök haverja lesz, nem, Atis felejtve mindent, törölt! Már azt sem tudja, ki az a VV Fecó! Valakinek már meg kellene állítani ezt a dühöngő őrültet, mert a végén úgy kitörli a múltját, hogy azt sem tudjuk majd, hogy ki is volt ő valójában!

No, és úgy látszik jelen pillanatban, egy átmeneti lényecske is beállt a takarítók közé, aki nem más, mint VV Veronika! Az Alekoszból diplomázott hölgyike kijelentette, hogy minden szava igaz, amit arról mondott, hogy végképp törölte saját, személyre szabott állatvilágából a kubai csődört!

Ami megnyugtató ez ügyben: a kacsacsőrű emlősök meg a karibi lófajták egy karámba zárva bizony eléggé összetéveszthetők! Úgy hogy egyik vagy másik hiánya alig észrevehető!

Ennyi rossz hírt ilyen rövid agymenésben nehéz megemészteni, ezért eredeti szándékom, hogy mindezekről három részes regényt írok, inkább ejtem, és törlöm magam…