Már régóta űzök valamiféle bulvár kontakta iparosságot, ami látszatra ugyan csak hányaveti reprikációi mások agymenéseinek, de én egy ideje mégis önálló szülőként élem meg eme ténykedésem.

És most félőn visszanézve agyszüleményeimre, úgy látom, felnőttünk együtt ahhoz, hogy megkeressük saját helyünk e mocskos, de felemelően érdektelen talmi világ vakítóan zsongító horpaszai alatt.

Aki érez némi bigott bizsergést agytekervényeiben ahhoz, hogy búvárruha nélkül ereszkedjen le velem a hátsó fertály posványába, az fogja be az orrát, vegyen egy nagy levegőt, és kapcsolja le gyertyájában a fényt.

Sötét utazás lesz, de fájdalmasan felemelő és eme bűzös ősingoványban a jellemesség legkisebb csimborasszóját is vitató elméletek nyaka tekerésének őrült kakofóniája!

Na… de! A moslék kavargatása nem jelenti azt, hogy meg is esszük!

Azt megteszik majd azok, akik benne főlnek, akik remegve, tátott szájjal fekszenek alá nap, mint nap a Mennyei Csőnek, melynek ömlengéséből remegve kapkodják saját, torz testükből lemálló, de még állatias cupákokat és nem borzadnak, hogy mellé büdös mocsok ragad vastag bőrükre! És hiszik, hogy ez mennyire mulatságosan izgató életpazarlás!

Ám a látszat senkit ne tévesszen meg: a világ másik oldala – ahol mi állunk döbbenten –, ha szürkébb is, azért megnyugtatóan eklektikus és dekadens. Mert a Mi véleményünk alakítja, a Mi ízlésünk formálja, ami olyan, amilyenné hagyjuk, hogy formáljon. Tehát szórakozzunk, de ne engedjünk az ördög csábításának. Ő ugyanis álszent és hazug, hiszen azért teremtettük, hogy mélységeink úttalanságait is megismerhessük.

  Szóval barátaim, én olyan virtuális szórakozást szeretnék űzni közösen veletek, ami a bulvár homorú tükrét visszahúzza a sima falra, miközben azért a magunk hosszúra nyúlt nyelvére is ráragad az irónia néhány cseppnyi mézesen bölcs derűje.

No, hát ily ünnepi pillanatok után elindulok a kínai piacra, mert köztudott dolog ugye, hogy ott mindent lehet kapni. Először veszek egy blogger-diplomát, hogy én is legalább annyira hiteles legyek, mint S. Pali bátyánk, aztán megkukkantom, hogy milyen blog-témák kaphatók mostanság, és mibe kóstálják!

Még egy fontos dolgot: én nem csicsázom agyon az oldalt, marad fekete és visszafogott. A webes külcsínhez különben is teljesen zokni vagyok, csak a belbecs érdekel. Nincs moderátorom, vagy ilyesmi kutyagumim. Aki akar, feltehet majd az aktuális témához kapcsolódó linket, reklámot, képet, stb. Természetesen az alap intellektualitást és homo sapiensi tartást mindenkitől elvárom ez ügyben!  

A Farbox nyisson elmétekben szelepet!